https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.09

Több ezer virágfigura, utcai zene- és táncművészet

Több ezer virágfigura, utcai zene- és táncművészet
Több ezer virágfigura, utcai zene- és táncművészet

A hétvégére kivirágzik a város, gyönyörű virágkompozíciókat tesznek ki minden nap a második alkalommal sorra kerülő virágfesztivál helyszínén, a Szabadság téren. Javában zajlanak a május 24–26. közötti FlorAR előkészületei.

A szervezők – a Polgármesteri Hivatal és az Arad Megyei Kulturális Központ – idén is két helyszínt biztosítanak a színes, káprázatos, látványos rendezvénynek. A szebbnél szebb virágköltemények az Avram Iancu (Szabadság) téren és a Meţianu (Forray) utcában lesznek kiállítva.

A tavalyihoz hasonlóan idén is nagyméretű, virágokból összeállított figurák, tavasztündérek, kapu, táncoló pár, pillangók stb. díszítik majd a teret és a sétálóutcát, a szabadtéri színpadon pedig egymást váltják majd a fellépők, akik az eseményhez kapcsolódó produkciókat mutatnak be a látogatóknak.

Pénteken 19 órakor egy ún. cigány-swing koncerttel kezd Lavinia Răducanu&Gabi Muzicaş, előadásukkal a neves roma származású jazzgitárosnak, Django Reinhardtnak állítanak emléket.

Az esemény fő attrakciói az utcai előadások lesznek: három udvari bolond különböző zsonglőr mutatványokkal, egykerekűn egyensúlyozva, akrobatikus elemekkel tűzdelt produkciókat mutatnak be a helyszínen. Ahogy leszáll az est, főszerepet kapnak a fények, a villogás, és megjelennek a LED-es, világító ruhás balerinák, akik elképesztő show-t adnak a földön és a levegőben egyaránt.

A színpadi produkciók a fesztivál ideje alatt pénteken 15 órakor, szombaton 11 órakor, vasárnap 12 órakor kezdődnek és este 10 óráig váltják egymást a különböző fellépők.

A rendezvény látogatása ingyenes.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'