Szombat, 2018. december 15., 16.02

Több mint 1800 egészségügyi alkalmazott pereli az államot a fizetéscsökkentések miatt

 
2010. október 31., 21.45
Vasárnap

A Sanitas szakszervezet Fehér megyei szervezete 1.800 tagja nevében megkezdi jövő héten a jogi lépéseket és pert indít a román állam és a megye 12 kórháza ellen, a fizetések 25 százalékos csökkentése miatt.

Marius Sepi, a Sanitas szakszervezet Fehér megyei szervezetének elnöke vasárnap azt nyilatkozta, hogy a szakszervezet 1.800 tagja, egészségügyi alkalmazottak közigazgatási panaszt tettek a kórházakban, amelyekben dolgoznak, kifejezték elégedetlenségüket a 25 százalékos fizetéscsökkentés miatt.

Sepi elmondta, hogy a válasz függvényében, a szakszervezet jövő héten elkezdheti a jogi eljárást és pert indíthat a román állam és a megye 12 kórháza ellen a fizetéslevonások miatt, és mert“törvénytelen és önkényes” intézkedésnek tartják az eljárást.

“Továbbra is önkényesnek tartjuk az intézkedést. Az Alkotmánybíróság döntése egy szempont, de van hét érvényes törvény jelen pillanatban, amely nekünk ad igazat”, mondotta Sepi.

Kifejtette, a szakszervezet körülbelül 1.850 tagja beleegyezett a jogi eljárás megindításába, így 12 pert indítanak az állam és a 123 érintett kórház ellen.

Mediafax


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'