JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 00.12

Többször használt perfúziós tű? – vizsgálják az esetet

Többször használt perfúziós tű? – vizsgálják az esetet
Többször használt perfúziós tű? – vizsgálják az esetet

Vizsgálatot indított a megyei tanács az Arad Megyei Sürgősségi Kórházban, miután a belgyógyászati osztályra beutalt betegek közül többen is panasszal fordultak az egészségügyi intézményt fenntartó szervhez. A panaszok szerint az elmúlt hetekben az egyszer használatos perfúziós tűket és csöveket többször is felhasználták, volt eset, hogy bizonyos betegeknél hat napig nem cserélték ki azt.

A feljelentések szerint a betegek – miután kérdőre vonták a személyzetet, felhívva figyelmüket az esetleges fertőzésekre – azt a választ kapták, hogy a főnővér utasítására cselekednek, ugyanis a szóban forgó egyszer használatos eszközök hiánycikknek számítanak az osztályon.

A sajtó megkeresésére Mihai Şeran, a Kórházi Szolgáltatások Menedzsmentjének a főnöke megerősítette, hogy említett egészségügyi intézményben vizsgálatot indítottak az ügyben.

Ugyancsak a helyi román sajtónak Simona Borta, a belgyógyászati osztály vezetője elmondta: nem utasította a személyzetet, hogy többször használják a perfúziós tűket, azt viszont elismerte, hogy más osztályról kölcsönöztek olyan orvosi eszközöket, amelyek hiányoznak a belgyógyászatról.

„Mivel a belgyógyászati osztály nem rendelkezett elegendő perfúziós készlettel, kölcsönkértünk más osztálytól, nem használtuk többször. A vizsgálat most zajlik ez ügyben, hamarosan kiderül az igazság, és azt majd közölni fogjuk a nyilvánossággal” – tette hozzá Simona Borta.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'