JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 14.35

Török Fesztivál a Rózsaparkban

Fotó: facebook.com
Fotó: facebook.com

A temesvári Rózsaparkban 2019 július 26–28. között első alkalommal szervezik meg a Török Fesztivált. A Tuna Alapítvány rendezvényére pénteken, szombaton és vasárnap 10–22 óra között kerül sor, a belépés ingyenes.

A Török Fesztivál látogatói meghallgathatják a hagyományos török katonai fúvószenekart, megcsodálhatják a mevlevi (keringő) dervisek rituális táncát, a török népi táncokat és népzenét, valamint a török ételkülönlegességeket és keleti édességeket. A temesváriak megkóstolhatják az eredeti török kebabot, a böreket, humuszt, a baklavát, sörbetet, rahátot, limonádét és a hagyományos török kávét. A fesztivál keretében műhelyeket is szerveznek, ahol az érdeklődők elsajátíthatják török konyha titkait és a török teák elkészítésének módját. Lesz vegetáriánus sarok is, ahol török vegetáriánus ételek elkészítését tanítják meg a résztvevőknek. A török ételkülönlegességeket meg is lehet vásárolni, akárcsak a hagyományos török kézműves termékeket, amelyek elkészítését alkotóműhelyekben lehet elsajátítani. Lesz kaligráfiaműhely, ebrukészítő műhely és el lehet sajátítani a hennával való díszítés művészetét. A gyerekeket arcfestő műhelybe, lufiszobrász műhelybe és ebruműhelybe várják.

A fesztivál a török kultúra és vendégszeretet megismertetését, a török folklór és képzőművészet, valamint a török konyhaművészet népszerűsítését célozza.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'