Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 10.07

Törvényszéki döntés a nagypiac lebontása ellen

A piac területén lévő ortodox katedrális
A piac területén lévő ortodox katedrális

Mégsem bontják le az aradi nagypiacot (Katedrális, régen Thököly tér)? – kérdezhetik most sokan, miután az Aradi Törvényszék elfogadta a prefektúra révén a piac lebontására vonatkozó határozat ellen benyújtott folyamodványt. Az Arad Megyei Prefektúra néhány hónappal ezelőtt támadta meg a helyi képviselő-testület elfogadta a nagypiac lebontását célzó 2018. szeptember 21-i, 365. számú határozatot. A prefektus akkor azzal érvelt, hogy a határozat megszegi a jogi dokumentumok elfogadására vonatkozó jogszabályokat. 

A törvényszék a szerdai nap folyamán jóváhagyta a prefektúra kérését, ami azt jelenti, hogy az aradi önkormányzat jelenleg nem léphet a piactér átrendezése érdekében.

Florentina Horgea prefektus csütörtökön sajtóközleményben nyilatkozott az ügyről, mondván: az általa vezetett intézmény egyik legfőbb feladata ellenőrizni az önkormányzatok elfogadta dokumentumok törvényességét.

Hogy a továbbiakban mit fog lépni a piac ügyében a polgármesteri hivatal, még nem tudni, mint ahogy azt sem, mi lesz most a nagypiac közelében, a R. Şirianu utcában lévő épülettel, ahova a nagypiacot szándékoznak költöztetni. Ennek átalakítására ugyanis jelentős összeget irányzott elő az aradi önkormányzat a helyi költségvetésből.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'