JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.47

További fejlesztéseket szeretnének az újszülöttosztályon

További fejlesztéseket szeretnének az újszülöttosztályon
További fejlesztéseket szeretnének az újszülöttosztályon
Az elmúlt években számos javítási, a higiéniai feltételek javításához szükséges munkafolyamat zajlott az Arad Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttosztályán, az Arad Megyei Tanács és néhány civilszervezet segítségével különböző korszerű orvosi berendezésekkel szerelték fel az osztályt.

Az Arad Megyei Tanács életfunkciókat ellenőrző monitorokat (5 db) és három infúzió-adagoló szerkezetet vásárolt az újszülöttosztálynak összesen 31 ezer euró értékben.
„Az életfunkciókat ellenőrző monitorok az orvos adminisztratív tevékenységét nagyban elősegítik, hasznosnak bizonyulnak az újszülöttek ellátásában és kezelésében. Azokról a csecsemőkről van szó, akik valamilyen rendellenességgel születnek, állandó felügyeletet igényelnek, és ezeknek a készülékeknek köszönhetően nyomon követhetjük őket, míg az ágyacskájukban fekszenek, anélkül, hogy máshová kellene szállítani őket megfigyelésre” – nyilatkozta dr. Angelica Filimon, az Arad Megyei Kórház neonatalógia osztályának vezető főorvosa.
Az újszülöttszekciót a Salvați copiii! (Mentsék meg a gyermekeket!) gyermekvédelmi egyesület fényterápiás lámpával és egy új inkubátorral látta el, és a Dalia Szövetség is fototerápiás lámpát adományozott. Ezeket a lámpákat az újszülöttkori sárgaság kezelésekor alkalmazzák.
Ami a munkálatokat illeti, a kórház vezetősége jelentős pénzösszeget fordított a teljes osztály kifestésére és a higiénikus körülmények megteremtésére: beszereltek három kazánt az épület hatékonyabb fűtésének érdekében, ami ugyanakkor a melegvíz-ellátást is biztosítja szükség esetén.
„Tekintettel arra, hogy a szülészet és az újszülöttosztály a Püspökség utcában van, ahol nem eszközölhetünk nagyobb befektetést, ezért megpróbáltuk, hogy amennyire csak lehetséges, optimális feltételeket biztosítsunk mind a betegeknek, mind az orvosi személyzetnek az osztályon belül” – mondta el Carmen Lucuţa, a kórház menedzsere.
„Köszönjük az Arad Megyei Tanácsnak a kórházra fordított eddigi és jövőbeni érdeklődést, gondoskodást! Abból a pénzből, amit a megyei tanácstól kapunk, ebben az évben egy újgenerációs röntgenfelszerelést és egy cumisüvegeket sterilizáló berendezést vásárolunk az újszülöttosztálynak. Mindezekre nagy szükségünk van, mivel sok újszülött küzd légzési problémákkal, és számunkra fontos, hogy megtudjuk, mi ennek az oka. Ami még nagy előny, hogy ezeket a radiológiai vizsgálatokat a csecsemő ágyánál tudjuk elvégezni a korszerű szerkezettel. A fertőtlenítés pedig köztudott, hogy nélkülözhetetlen a kórházakban, főleg az újszülöttosztályokon” – tette hozzá dr. Angelica Filimon.
Az Arad Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttosztályának statisztikája szerint évente körülbelül 2600 gyermek születik, ebből 700-800 különböző egészségügyi problémákkal jön világra.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'