JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 03.44

Túrákban gazdag, mozgalmas éve volt a Bánsági Kárpát Egyesületnek

A Bánsági Kárpát Egyesület 2019. évi rendes közgyűlésének résztvevői
A Bánsági Kárpát Egyesület 2019. évi rendes közgyűlésének résztvevői

A Bánsági Kárpát Egyesület február 9-én, szombaton megtartotta évi rendes közgyűlését a temesvári Magyar Ház civil termében. Az egyesület tragikus hirtelenséggel elhunyt tagja, Siska-Szabó Zoltán aradi fotóművész tiszteletére egyperces néma felállással adóztak a jelenlevők.

Milka Zsolt elnök beszámolója alapján túrákban gazdag, mozgalmas év volt a 2018-as az egyesület tagjai számára. A tavalyi év folyamán 3 magashegyi túrát, 2 hegyi túrát, 4 gyalogtúrát, 1 vízitúrát és egy autóbuszos külföldi kirándulást szervezett a Bánsági Kárpát Egyesület, összesen több mint 140 résztvevővel. A BKE-túráknak átlagosan több mint 10 résztvevője volt, a legtöbben a belgrádi autóbuszos kiránduláson vettek részt (53-an) Balázs István vezetésével. A magashegyi túrákat Milka Zsolt és Illés Mihály vezették. Az EKE feketehalmi Vándortáborában 12 BKE-tag képviselte az egyesületet, ahol bőven volt lehetőség magashegyi kemény túrákban való részvételre.

A közgyűlés napirendjén szerepelt a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum zoldi táborának felújítása, amelyhez a Bánsági Kárpát Egyesület adománnyal járulna hozzá. Az egyesületi tagok részt vennének az újbesenyői Honvéd Emlékkő megmentése érdekében szervezett akciókban, amelyeknek kezdeményezője Erdei Lajos. Végezetül Milka Zsolt elnök bemutatta a BKE idei túratervét, amely az egyesület internetes oldalán (www.ekeban.ro) is megtalálható.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'