MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.54

Turista-csúcs a vajdahunyadi várnál

Kovácsműhely a vajdahunyadi várban. Egyre vonzóbb látvány nemzetközi viszonylatban is
Kovácsműhely a vajdahunyadi várban. Egyre vonzóbb látvány nemzetközi viszonylatban is

Több mint 20 000 turista látogatta meg a vajdahunyadi várat augusztus 7. és 15. között, többen, mint bármikor korábban hasonló időszakban. Csupán szombaton és vasárnap 7500 belépőt adtak el a látogatóknak, derül ki a vajdahunyadi önkormányzat összesítéséből. Sőt, augusztus közepén, kevesebb mint 10 nap alatt ugyannyi turista érkezett, mint 2000–2001 táján egy egész évben!

Július és augusztus amúgy is a turista szezon csúcsa, a nyári szabadságok idején érkezik a legtöbb látogató. Immár Európa egyre több országából: míg 8-10 évvel ezelőtt jóformán csak romániai és magyarországi turista kereste fel a Hunyadiak ősi fészkét, az utóbbi években egyre több a cseh, lengyel, német, francia, spanyol, osztrák, holland és egyéb távolibb országból származó látogató.

A vár kínálata is bővült, a vendégek nemcsak magát a várat tekinthetik meg, hanem tematikus kiállításokat is, mint például a céhek házát, a kovácsműhelyt, vagy újabban a tortúracellákat is, ahol a középkori kínzó módszereket mutatják be.

Az önkormányzat – amelyhez a vár tartozik – előzetes becslése szerint a jegyeladásból kb. félmillió lej folyhat be a városkasszába csupán az említett időszakban.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'