Vasárnap, 2018. december 16., 20.29

Turista útvonalak létesülnek a Bigér-vízesés környékén

Látványos őszi fotó a Bigér-vízesésről  Fotó: Romaniarurala.ro
Látványos őszi fotó a Bigér-vízesésről Fotó: Romaniarurala.ro

A Coca-Cola HBC cég temesvári alkalmazottai kezdeményezésére 2016 július 6-án elkezdődött a Krassó-Szörény megyében található Bigér vízesés környezetének öko-turisztikai rendezése. A Bigér-vízesés projekt a Coca-Cola HBC cég anyagi támogatásával, a ViitorPlus Egyesület és a Néra Szoros-Beusnica Nemzeti Park Igazgatósága közreműködésével valósul meg a következő hónapokban.

A Bigér-vízesés projekt célja turista útvonalak kiépítése a világhírnévre szert tett természeti csoda környezetében, amelyek a többi turista látványossággal is összekötik a vízesést. A projekt keretében gyalagos utat építenek ki az 57B országút és a Nemzeti Park bejárata, valamint a vízesés között. Az új turista útvonal a Bigér-barlanggal is összeköti majd a vízesést. A Bigér-vízesés környezetében információs táblákat, öko-szeméttárolókat, jelzett turistautakat és pihenőhelyeket is kiépítenek.

A festői Bigér-vízesés fotói a világhálón tettek szert óriási népszerűségre, ami a hazai turisták érdeklődését is felkeltette. A vízesés az 57B országút mellett található, a 45-ös szélességi körrel való metszéspont közelében, amely szintén turista látványosságnak számít. A vízesést meglátogató turistáknak csalódást okoz az elhanyagolt környék, a szemét, a vízeséstől elég messze található parkoló, ahonnan eddig az országút mentén gyalogolva lehetett megközelíteni a turisztikai látványosságokat. A kényelmesebb autósok azonban közvetlenül a vízesés mellett, az országút szélén állnak meg, akadályozva a forgalmat. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'