https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 12.47

Turistautakat takarítottak a Béga forrásvidékén

Fotók: Acasă în Banat Egyesület
Fotók: Acasă în Banat Egyesület

A kőfalui (Pietroasa) Iosif Martinescu tanár felhívására válaszolva az Acasă în Banat Egyesület több mint 20 önkéntese vett részt a turistautak takarításában és felújításában a Béga folyó forrásvidékén.

Augusztus 31-én, szombaton kesztyűkkel és műanyag zsákokkal felszerelkezve érkeztek az önkéntesek a Kőfalu községhez tartozó Ruszkatőre (Poieni), ahol a Kis-Béga forrásvidékén egy kisteherautónyi hulladékot gyűjtöttek össze néhány óra leforgása alatt. Az önkéntesek PET-palackokat, sörösdobozokat, műanyag zacskókat, művirágokat, de még traktorgumit is találtak szétszórva az erdőben.

Az Acasă în Banat önkéntesei a Șopot vízeséshez vezető turistaút felújításában is részt vettek: rendezték az elhanyagolt turistaösvényt és tájékoztató, valamint a tisztaság megőrzésére figyelmeztető táblákat szereltek fel az ösvény mentén. A Șopot vízesés a Ruszkai havasokban található és a Kőfalu – Felsőgörbed – Ruszkatő – Ruszkatő-völgyi ifjúsági tábor útvonalon közelíthető meg. Ruszkatőben egy régi fatemplomot is megcsodálhatnak a turisták.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'