JelenHaz
Péntek, 2019. július 19., 15.21

Tűz egy multinacionális vállalatnál és a húsvéti vásáron

Sok dolguk akadt a temesvári tűzoltóknak a hosszúra nyúlt ünnepi időszakban. Április 30-án kigyulladt a TRW volángyár egyik műhelye, ahonnan több száz alkalmazott menekült az utcára, a mérgező füst miatt a környék lakosságát is figyelmeztették. Május 1-je hajnalán kigyulladt a város főterén a húsvéti vásár egyik faházikója. A lángokat mindkét esetben sikerült gyorsan megfékezni, személyi sérülés nem történt.

A temesvári volángyárhoz nagy erőkkel szálltak ki a katasztrófavédők kedden délután, miután kigyulladt egy berendezés a gyár öntődéjében és a lángok átterjedtek a szellőztető berendezésre is. A gyár 432 alkalmazottja az utcára menekült, a tűzoltóknak rövid időn belül sikerült eloltani tüzet. A levegőbe került mérgező füst miatt a katasztrófavédők a RO-Alert rendszer közvetítésével figyelmeztették a környékbeli lakosságot a veszélyre.

Május 1-jén hajnali 4 óra tájban a temesvári húsvéti vásárhoz hívták a tűzoltókat, ahol kigyulladt egy üresen hagyott faházikó. A katasztrófavédőknek sikerült megfékezni a lángokat, mielőtt azok átterjedtek volna a szomszédos faházikókra. A szakértői vizsgálat szerint a tüzet rövidzárlat okozta.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'