JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.32

Új alpolgármester Nagyenyeden

Balról jobbra: Rácz Levente, Kováts Krisztián és Krecsák Adalbert – a három tanácsos
Balról jobbra: Rácz Levente, Kováts Krisztián és Krecsák Adalbert – a három tanácsos
A június 1-jén megválasztott új helyi tanács pénteken hivatalosan megkezdte tevékenységét. A harmadjára megválasztott elnök, Mihai Horatiu Josan együtt a helyi tanácsosokkal, felújította hűségesküjét.


Alpolgármesternek Krecsák Szöllősi Adalbertet választották, a 19 tanácsos közül 11-en szavaztak rá. Kováts Krisztián, az eddigi alpolgármester összeférhetetlenség miatt nem vállalta a további tevékenységet. A nagyenyedi magyar közösségnek az RMDSZ-en keresztül három képviselője van: Rácz Levente Zoltán, Kováts Krisztián és Krecsák Szöllősi Adalbert. Rácz Leventével, Fehér megye RMDSZ-elnökével a pénteki enyedi tanácsülés után a politikai egyezségekről és a magyar közösség számára sikerrel végződött alpolgármester-választásról beszélgettünk. Nem kevesebb, mint 31 tanácsosi helyet sikerült elérnie a megyében az RMDSZ-nek. Az eddig beérkezett jelentések alapján a szövetség alpolgármesteri tisztséget nyert még Nagyenyeden kívül Torockón, Marosnagylakon, Felvincen és Buzásbocsárdon. Krecsák Adalbert alpolgármester néhány órával a megválasztása után elmondta, hogy új tisztségében szeretné elmélyíteni a kapcsolatot az enyedi magyar üzletemberekkel, illetve szeretné minden munkájából a maximumot kihozni.

Marosi Júlia

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Pénzes Gyula György / Szerda, 2008. június 25., 08.20 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ezúton gratulálok a lelkes csapatnak és kívánom, hogy ápolják a magyar közösség gyökereit, teremtsék meg a feltételeit e közösség sokoldalú kibontakozásának.
Hozzászólt: Józsa Miklós / Szerda, 2008. június 25., 07.39 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Gratulálok ügyünk képviselőinek, akik eddig is bizony0tottak. Sok sikert és kitartást a nehézn de nemes feladathoz!
Hozzászólt: Ambrozfalvi Szabolcs / Kedd, 2008. június 24., 21.33 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A jó terv az már fél siker. Krecsák úr előtt áll a bizonyítás lehetősége az esélyt meg kapta, a többi rajta áll.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'