50%-os árzuhanás
Vasárnap, 2019. július 21., 05.53

Új arculatot kap a volt Salacz park

Új arculatot kap a volt Salacz park
Új arculatot kap a volt Salacz park

Az aradi polgármesteri hivatal utasítására elkezdődött a Városháza mögötti egykori Salacz park (jelenlegi neve Eminecu) felújítása, korszerűsítése. A parkos területen jelenleg nagyszabású munkálatok zajlanak és bár az illetékesek szerint elsősorban a centenárium miatt kezdeményezték a modernizálásokat, az Eminescu park már régóta „sóvárgott” egy kis kozmetizálás után, különösen a járdák, utak tekintetében. A polgármesteri hivatal sajtóközleménye értelmében a járdákat és a zöldövezeteket is rendbe teszik. A munkákat szeptember 12-én kezdték el, a kivitelező aznap az aszfaltot törte fel, a tervek szerint a park közepén álló emlékmű (kereszt) körül modern útburkolatot helyeznek el. A hivatal alárendeltségében működő Településgazdálkodási Vállalat (GCA) alkalmazottai a zöldövezetet fogják beültetni.

A munkákat koordináló polgármesteri hivatal vezetői arra kérik a lakosságot, hogy a nem kívánt balesetek elkerülése érdekében, a javítások ideje alatt kerüljék az említett övezetet.

Az egykori Salacz park három évvel ezelőtt többször is szerepelt az újságok címlapján, miután kiderült: a polgármester parkolóházat tervez a város egyik emblematikus részének tartott övezetben. 2015-ben tiltakozásokat rendeztek a park védelmében, melynek következményeként a polgármester visszavonta az erre vonatkozó tervezetet. Utána többször is hangsúlyozta, a parkoló projektjét bár elvetették, az elképzelésről nem fog lemondani.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'