Hétfõ, 2018. október 22., 12.40

Új terminálokkal bővítik a temesvári repülőteret

A temesvári repülőtér belföldi érkezési terminálja
A temesvári repülőtér belföldi érkezési terminálja

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt a temesvári repülőtér utasforgalma, amely a becslések szerint az év végéig eléri az 1,65 milliót. A tervek szerint a következő években tovább nő a temesvári légikikötő utasforgalma, ezért a repülőtér vezetősége új terminálok építésével szeretné növelni a létesítmény kapacitását.

2018-ban elkezdődik az új külföldi érkezési és indulási terminál építése, amelyek 2019 márciusában, illetve decemberében kerülnek átadásra és 3 millió utas fogadására készítik fel a temesvári légikikötőt. A külföldi érkezési terminál megépítése 24 millió lej értékű beruházás, amelyet fele-fele arányban uniós forrásokból és saját forrásokból valósítanak meg. Az új érkezési terminál 200%-kal megnöveli a repülőtér fogadó kapacitását, az érkező utasok fogadását 8 úti okmány ellenőrzőpont és 3 csomagszállító rendszer biztosítja.

Az új külföldi indulási terminál megépítésének költségét mintegy 69 millió lejre becsülték, a munkálatokat saját, valamint uniós forrásokból finanszírozzák. Az átadás tervezett határideje a 2019-es év vége. A külföldi indulási terminál kapacitása 150%-kal nő: lesz 10 új beszálló kapu, 12 check-in pont, 8 úti okmány ellenőrző, valamint 6 biztonsági ellenőrzőpont. Az új indulási terminál várótermekkel, kereskedelmi egységekkel és vendéglőkkel áll az utasok rendelkezésére.

A temesvári légikikötő bővítése már az elmúlt évben elkezdődött, amikor egy 1,38 millió lejes beruházás megvalósításával 20%-kal megnövelték a parkolóhelyek számát, amely jelenleg 1000 férőhelyes.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'