Vasárnap, 2018. december 16., 17.49

Új tűzoltóautó Pécskának

Pécska eddigi legmodernebb tűzoltó rohamkocsiját kapta meg
Pécska eddigi legmodernebb tűzoltó rohamkocsiját kapta meg

Európa önkéntes tűzoltó alakulatai közötti kapcsolatok egyik leglelkesebb támogatójának, a németországi Gerhard Stengelnek köszönhetően a pécskai önkéntes tűzoltók, és persze a város, ingyenesen megkapták harmadik, az eddigi legkorszerűbb rohamkocsijukat. 

Stengel barátjuk a hollandiai Groningen egyik kerületének tűzoltó alakulatánál lelte meg az önműködően nyíló létrával, reflektorokkal, oxigénpalackokkal, erős fecskendővel felszerelt DAF-rohamkocsit, amelyet aztán „saját lábán” Mihail Stan a pécskai alakulat parancsnoka, valamint Claudiu Juncan és Silviu Moldovan csoportvezetők hoztak Pécskára. „Reméljük, minél kevesebbszer kell bevetésre induljnia”, jegyezte meg Antal Péter polgármester a kocsi szemléjén.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Hamminga Anikó / Szombat, 2012. május 12., 11.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Örvendek hogy jó kézbe került a tüzoltokocsi, de kéne rektifikálni hogy nem a németországi Stengel úr intézte el a hollandiai adomány megszerzését, hanem egy aradi sületésü nö (már töb mint 30 éve hollandiába lakik). Stengel úr kb. 4 ével ezelöt intézte el a második tüzolto kocsi megszerzését! Köszönöm figyelmüket!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'