50%-os árzuhanás
Vasárnap, 2019. július 21., 05.57
Meghosszabbították a városfejlesztési projektek benyújtásának határidejét

Újabb esély a megyeszékhelyeknek

Sorin Maxim ADR-igazgató évzáró sajtótájékoztatóján bemutatja a Regionális Operatív Program helyzetét
Sorin Maxim ADR-igazgató évzáró sajtótájékoztatóján bemutatja a Regionális Operatív Program helyzetét

A Nyugati Régiófejlesztési Ügynökség (ADR Vest) közleménye szerint a szakminisztérium 2019. március 29-én déli 12 óráig meghosszabbította a városfejlesztési projektek benyújtásának határidejét a 2014–2020 időszakra szóló Regionális Operatív Program keretében. A határidő meghosszabbítása esélyt nyújt olyan megyeszékhelyek számára, amelyek a 2018. december 31-i határidőre nem készültek el a városi infrastruktúra és mobilitás-fejlesztési pályázataikkal (sajnos Temesvár is közöttük van).

A program 4-es tengelyének pályázati kiírásai keretében a hazai megyeszékhelyek pályázhatnak meg vissza nem térítendő támogatásokat a városi mobilitás fejlesztésére (4.1.), a városi környezet javítására, a légszennyezés és a zajszennyezés csökkentésére, szennyezett ipari területek rehabilitálására (4.2.), hátrányos helyzetű közösségek gazdasági és szociális támogatására (4.3), az oktatáshoz való hozzáférést segítő infrastruktúra fejlesztésére (4.4) és az oktatási infrastruktúra fejlesztésére, a munkaerőpiac számára releváns képzéseket biztosító oktatási intézmények esetében (4.5).

A Nyugati Régió számára kiutalt összeg a Regionális Operatív Program 4-es tengelye keretében 150,37 millió euró, ebből Arad 43,33 millió eurót, Déva 26,73 millió eurót, Resicabánya 26,98 millió eurót és Temesvár 53,33 millió eurót hívhat le sikeres pályázatokkal. Információink szerint Temesvár 2018 decemberéig egyetlen, 8 millió euró értékű pályázatot nyújtott be a városi mobilitás fejlesztésére (villamosok felújítására), azt is elutasították, mert nem felelt meg a pályázati kiírás feltételeinek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'