Hétfõ, 2018. július 16., 22.53

Újabb korrupciós vád a megye volt elnöke ellen

Újabb korrupciós vád a megye volt elnöke ellen
Újabb korrupciós vád a megye volt elnöke ellen

Újabb ügyben emelt vádat a DNA (Országos Korrupcióellenes Igazgatóság) a jelenleg rács mögött ülő Nicolae Ioțcu, az Arad Megyei Tanács volt elnöke ellen befolyással való üzérkedés miatt.

A hatóságiak csütörtöki sajtóközleménye értelmében, a volt önkormányzati elnökön kívül Faur Ioan-Teodor (a Sylc Con Trans cég képviselője és az ICIM volt vezetője), illetve Adrian Ionescu-Marius (a temesvári Axela Construcții képviselője) üzletemberek ellen befolyás vásárlása korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

A DNA által közzétett vádirat értelmében a 2015-ös év május–júniusi időszakában Nicolae Ioțcu a megyei tanács elnöki tisztségében, egy közvetítő együttműködésével, összesen 35 000 lejt kért és fogadott el a fentebb említett két üzletembertől saját imázskampányára.     

Az iratcsomót a Temesvári Törvényszékre küldték. A 35 000 lejt a DNA Ioțcu egyik bankszámláján zárolta.

Emlékeztetjük kedves olvasóinkat, hogy az Arad Megyei Tanács volt elnökét idén június végén ítélték el véglegesen 4 év letöltendő börtönbüntetésre befolyással való üzérkedés miatt. Az egykori elnök még 2015-ben bukott le egy rajtaütéses akció során, mint később bebizonyosodott: 40 000 euróért juttatott előnyös pozícióhoz egy magáncéget, hogy az orvosi felszereléseket szállíthasson a megyei kórháznak. Az így megkötött szerződés értéke 1,6 millió euró volt.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'