Péntek, 2018. október 19., 01.49

Újabb korszerű felszerelést kapott a szemészet

Automata refrakto- és keratométer
Automata refrakto- és keratométer

Miután idén ősszel egy nagyon fontos, és a szemészeti osztályokról nélkülözhetetlen felszerelést kapott az Arad Megyei Sürgősségi Kórház Szemészeti Osztálya, így az év végén újabb beruházásokra került sor, melynek köszönhetően korszerű készülékekkel bővült a szemészet.

„Az aradi Polgármesteri Hivatal egyik fő prioritása az egészségügy, a kórház felszereltsége, a kórházi ellátások minőségének a javítása, hogy mind a páciensek, mint az orvosok elégedettek legyenek. A helyi költségvetés tekintetében nehéz helyzetben vagyunk, de így a törekvés még nagyobb lesz, hogy az aradi egészségügyi intézmények megfeleljenek az európai normáknak” – nyilatkozta Gheorghe Falcă polgármester.

Az aradi Polgármesteri Hivatal októberben egy, a zöld hályog diagnosztizálására alkalmas felszerelést vásárolt a megyei kórház szemészeti osztályának, a befektetés értéke 57 000 lej volt.

Most, az év végén pedig ismét korszerű eszközöket kapott a szemészet: egy látásvizsgáló táblát (optotip), egy árnyék nélküli, speciális műtőben használatos szcialitikus lámpát, valamint egy ún. biomikroszkópot és egy dioptriamérő készüléket.

„A biomikroszkóppal eredményesen meg lehet vizsgálni a szemgolyót, az automata refrakto- és keratométer pedig nagy segítség a dioptria megállapításában” – tudtuk meg dr. Roxana Trînc főorvostól.

A jelenlegi beruházás értéke 80 000 lej.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'