Péntek, 2018. október 19., 01.01

Újabb milliókat kér a viharkárokra Temes megye

Temes megye további 5,2 millió lejt kér a Kormánytól a szeptember 17-ei vihar okozta károk kijavítására. A Prefektúra összeíratta az egész megyéből a közintézmények által elszenvedett károkat és a kijavításukhoz szükséges összeg 5175784 lej.

„Ezt az összeget a megye területén található, viharkárokat szenvedett templomok és iskolák számára kértük – nyilatkozta a sajtónak Eva Andreaș prefektus. – Azokról az iskolákról van szó, amelyek nem kaptak első alkalommal a kormány által kiutalt össszegből, mert nem volt időnk mindenhol felmérni a károkat. A mostani kormánypénzből a művelődési otthonoknak is juttatunk pénzt a viharkárok kijavítására.

Előző alkalommal 2 090 000 lejt kapott Temes megye a megrongálódott iskolák számára, 320 000 lejt a temesvári Szívkórház és a Lugosi Kórház számára és 1 109 000 lejt a Belügyminisztérium épületei által elszenvedett károk kijavítására. Magánszemélyeket nem kártalanít a kormány, csak a teljeskörű biztosítással rendelkező személyek számíthatnak a viharkárok megtérítésére a biztosítóktól.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'