https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.25
Oszlásban az igazgatótanács

Újabb sztrájkkal fenyegetőznek a GCA munkásai

A strandtól folyt be a legtöbb pénz anno a GCA-hoz
A strandtól folyt be a legtöbb pénz anno a GCA-hoz

A városháza előtti szerdai spontán tiltakozásnak úgy látszik lesz még folytatása, a Településgazdálkodási Rt. (GCA) munkásait védő Spaţii Verzi Szabad Szakszervezet vezetői úgy döntöttek: holnaptól további tiltakozásokat szerveznek.

Ezt pedig addig, míg az igazgatótanács vissza nem vonja Ioan Covaci GCA igazgató leváltására vonatkozó döntését.

Mint azt korábban megírtuk: az igazgató elbocsátása nagy vihart robbantott ki a vállalatnál, ahol a munkások megijedtek, hogy új munkahely után nézhetnek. A szakszervezet és az igazgatótanács közötti hosszú idő óta tartó viszályokra hivatkozva, nemcsak a leváltási döntés visszavonását, hanem a tanács feloszlatását is követelik.

A tiltakozás óta bizonyos változások már történtek: az igazgatótanács egyik tagja, Cornel Haristiade ugyanis beadta lemondását, őt követte a tanács vezetője is, Marian Bucur. Az alkalmazottak azt remélik: hiányos felállás esetén, az igazgatótanács tagjait újra kell nevezni.

Ioan Covaci hétfőn tér vissza betegszabadságából, és amint azt korábban megígérte: ha változások nem történnek, óvást nyújt be a személye ellen szóló határozat ellen.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'