MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.14

Újabb vasúti aluljárót nyitottak meg

A temesvári polgármester a sajtónak nyilatkozik
A temesvári polgármester a sajtónak nyilatkozik

A nemzeti ünnep előtt megnyitották a temesvári Popa Sapcă utcai vasúti aluljáró újabb két sávját az autósok előtt, így a munkálatok befejezéséig négy sávon lehet közlekedni a város egyik legforgalmasabb aluljárójában. Nicolae Robu polgármester szerint avató ünnepségre még azért nem kerülhetett sor, mert az aluljáró bővítési munkálatai csak jövő tavasszal fejeződnek be.

„Az időjárás nem volt túl kedvező, de a kivitelező erőfeszítéseinek köszönhetően a tervezettnél korábban sikerült megnyitni 4 sávot a Popa Sapcă utcai aluljáróban. Ez azért fontos, mert az aluljáróban óránként 1000–1500 autó közlekedik egy-egy sávon. A két lekanyarodó sávot még nem nyitottuk meg, mert a Demetriade utcán még folynak a munkálatok. A végső aszfaltréteget is csak a jövő tavasszal öntjük a Popa Sapcă utcai aluljáróban, de csökkenteni akartuk a bővítési munkálatok okozta kellemetlenségeket és ezért megnyitottuk a már elkészült két-két sávot.” – nyilatkozta a sajtónak a temesvári polgármester.

A Popa Sapcă utcai vasúti aluljáró bővítése 24 millió lejbe kerül. A tavaszra elkészülő hat közlekedési sáv mellett mindkét oldalon járda és kerékpárút is lesz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'