Csütörtök, 2018. december 13., 19.34

Újabb vitákat szült a CET

Újabb vitákat szült a CET
Újabb vitákat szült a CET

Ezúttal is heves vitákba torkollott a hétfői tanácsülés, amikor az aradi távhőszolgáltatásra vonatkozó pontokra került a sor. A tizennégy napirendi pont közül kettő a CET Hidrocarburi Rt. veszteségeit, illetve a veszteségek pótlását foglalta magába, a téma pedig újra kiverte a biztosítékot az ellenzéknél.

Néhány nappal ezelőtt a Pénzügyi-nisztérium az Arad Megyei Prefektúrán keresztül „üzent” az Aradi Polgármesteri Hivatalnak, hogy idén sem támogatja a CET-et, a finanszírozást oldják meg a tavalyról maradt költségvetési többletből, így a hőerőmű veszteségeit az aradiaknak kell majd pótolniuk.

A hétfői tanácsülésen az USR képviselői, személy szerint Florin Stana azt javasolta a tanácsosoknak, hogy sürgősen „depolitizálják” a CET vezetőségét, sőt szerinte célszerű lenne teljesen átalakítani a vállalat szervezeti felépítését. 

Bognár Levente aradi alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi hőszolgáltató-rendszerről jelen pillanatban nem lehet lemondani, hiszen közel 30 000 lakás maradna fűtés nélkül a municípiumban.

Beniamin Vârcuș, a PSD–ALDE-csoport tanácsosa egy kivizsgáló, illetve egy felügyelő bizottság létrehozását javasolta a CET-nél, végül a két tervezetre kénytelenek voltak rábólintani a városatyák.

A megszavazott dokumentumok értelmében Arad város a költségvetési többletből összesen 11 542 716,83 lejt fog elkülöníteni, majd két részletben kifizetni a CET H veszteségeinek a pótlására.

Cs. E.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'