Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 18.20
Csapatmunkára épít a Vlaicu új vezetősége

Újító szellem és teljesítmény

Lizica Mihuţ és Eugen Rovenţa
Lizica Mihuţ és Eugen Rovenţa

Amint arról már beszámoltunk, az aradi Aurel Vlaicu Egyetemen is megtörtént az új legfelsőbb vezetőség megválasztása. Pár nappal az esemény után Lizica Mihuţ leköszönő rektor, az egyetem Igazgatótanácsának frissen megválasztott elnöke és Eugen Rovenţa, az új rektor együtt lépett a nyilvánosság elé, hogy ismertessék közeli, középtávú és távlati elképzeléseiket, illetve az ennek érdekében kidolgozott stratégiájukat.

Lizica Mihuţ az állandó újító szellem és a magas szintű teljesítmény összefonódását tartotta említésre méltónak, amelyben a tanári kar fiatalos lendületére és csapatmunkájára számít. Külön kiemelte, hogy az aradi származású Eugen Rovenţa, megtartva kanadai egyetemi tanári állását, szülővárosában kívánja kamatoztatni tengeren túli tapasztalatait, és ugyanezt teszi a két új prorektor, Florentina Munteanu és Alina Zamfir is, akik viszont Svédországban, Portugáliában és Németországban, azaz az Európai Unióban szereztek hosszú éveken keresztül egyetemi oktatási és tudományos kutatási tapasztalatokat.

Eugen Rovenţa hangsúlyozta, hogy a Traian Băsescu által indítványozott és a parlamenti pártok által egységesen elfogadott Oktatási paktum egyik kívánalmát, miszerint vonzzunk haza minél több Romániából elszármazott „agyat”, az aradi állami egyetemen már évek óta nem óhaj, hanem mindennapos gyakorlat.

Mindkét csúcsvezető aláhúzta, hogy a mind erősebb hazai és európai versenyben csak az a felsőoktatási intézmény maradhat fenn, amelyik képes az állandó megújulásra, a társadalmi igényekre való odafigyelésre, a teljesítményközpontú közös cselevésre.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'