Vasárnap, 2018. szeptember 23., 10.06
Szóljon hozzá a tervezetekhez!

Újra napirenden a kétszintes mélygarázs terve a Szabadság téren

Újra napirenden a kétszintes mélygarázs terve a Szabadság téren
Újra napirenden a kétszintes mélygarázs terve a Szabadság téren

Jelentősen megváltozna Arad város arculata, ha az elkövetkezőkben jóváhagyják azokat a határozattervezeteket, melyeket október 11-től függesztettek ki az aradi Városháza előcsarnokában. Az aradi parkolási rendszert alapjaiban megváltoztató elképzelésekről van szó, pontosan 5 határozattervezetről, melyekkel kapcsolatban október 24-ig lehet javaslatokat, ellenvetéseket benyújtani az Iktatóhivatalban (Registratură).  

A projektekben szó esik a köztéri fizetéses parkolási rendszerről, továbbá a köztereken hagyott, illetve szabálytalanul parkoló gépkocsik elszállításának, raktározásának, illetve kiváltásának új szabályzatáról is. A lakosság azt a projektet is megtekintheti, melyben megjelenik az aradi Szabadság térre (Avram Iancu) tervezett kétszintes föld alatti parkolóház, s az arra vonatkozó tanulmány. A tervezet értelmében a mélygarázsban 588 parkolóhelyet létesítenének, a beruházással ugyanakkor teljesen megváltozna a nagyszínház mögötti park forgalmi rendje is.  

Az említett tervezeteket le lehet tölteni a polgármesteri hivatal www.primariaarad.rohonlapjáról („Transparenţă decizională”), bővebb információ igényelhető hét közben 8–18 óra között a hivatal közönségszolgálati irodájában (Camera 5). Az érdekeltek fizetség ellenében másolatokat is kaphatnak a közérdekű dokumentumokról. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'