MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 03.33
VII. Közép-európai Természetjárók Találkozója

Unikum a régióban

A Gajna-hegység
A Gajna-hegység

A túra célpontjai: Gajna-csúcs 1486 m, Rotund-csúcs 1408 m (Kerek-csúcs), Bradói-csúcs 1038 m, Kapucnis domb, Báncsesti és Háncsesti hegyi lakatlan falvak. Érkezés pénteken január 12-én este, bármikor, lehetőség szerint. Szállás Kishalmagyon (Halmagel) a Minerva Panzióban.

Szombaton, január 13-án 8 órakor autóval indulunk Kishalmágyról Sârbi faluig (6 km). Innen már gyalog, jelzés nélküli ösvényen kezdjük meg túránkat, majd a kék csík turista úton érünk a Gajna-csúcsra. Akik nem szeretnék tovább folytatni, innen visszatérhetnek. A főgerincen tovább haladva érünk a Rotund-csúcsra. Itt újra jelzés nélküli ösvényre térünk, ami már csak a völgy felé vezet a Bradói csúcson és a Kapucnis dombon át a Luncșoara de Sus faluig. (Felső Hosszúsor). A panzióban háromfogásos vacsorával várnak. Idő: 8 óra. Szint: 1000 m.

Vasárnap, január 14-én 9 órától levezető körtúrán a Háncsesti és Báncsesti lakatlan hegyi falvak környéken sétáltunk. Visszaérkezéskor búcsú-csorbát ebédelünk. Idő: 4–5 óra. Szint 500 m.

Szállás: 100 lej/fő/2 éjszaka. Étkezés: 45 lej/fő. Összesen: 145 lej/fő.

A túrázás örömén kívül szeretnénk, hogy ezen találkozón különböző városok,országok természetjárói megismerjék egymást és közös tervek, együttműködések alapjait fektessék le. Eddig három ország (Románia, Magyarország, Szerbia) 12 egyesülete jelentkezett, 111 taggal a rendezvényre, mellyel szeretnénk kiemelni, hogy az Arad megyei turizmus nem halt meg, sőt a találkozó unikumnak számít a régióban és annak környékén.

Sok szeretettel várunk mindenkit. A havat szinte garantáljuk. Érdeklődni lehet Nagy Árpádnál, telefonszám: 0758-815 678.

 

Nagy Árpád elnök

Zaránd Barangoló Turista Egyesület, Arad


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'