https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 23.04

Uniós finanszírozásból modernizál utakat a megyei tanács

Uniós finanszírozásból modernizál utakat a megyei tanács
Uniós finanszírozásból modernizál utakat a megyei tanács

Csütörtökön délelőtt az Arad Megyei Tanács vezetősége Ioan-Dimitrie Jura székudvari, Ban Bogdan kürtösi és Ciprian Otlăcan mácsai polgármesterek jelenlétében bemutatta az Interreg Románia–Magyarország 2014–2020-as uniós projekt által pénzelt útvonalak munkálatait, Iustin Cionca tanácselnök az esemény végén pedig aláírta a szerződéseket.

A megközelítőleg 117 millió lejes támogatásból a megyei tanács 25-öt kell kivegyen a saját zsebeiből, a többi nem visszatérítendő összeg. A nyolc határ menti megye (négy romániai, négy magyarországi) finanszírozását Arad megye teljes mértékben elnyerte. A projekt magában foglalja Arad, Temes, Bihar és Szatmár, valamint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék útjainak a modernizálását.

Megyénkben összesen 63,37 km-t aszfaltoznak újra: Kürtös–Szentmárton, Szentmárton–Székudvar és Székudvar–Nadab települések között közlekedhetünk majd sima aszfalton. Mi több, Kürtösön megépül az észak-dél terelőút is egyben: a 8 km hosszú szakasz összeköti az ipari zónát a 79-es főúttal, illetve Székudvar felé haladva Aradról ki lehet majd a települést teljesen kerülni. A Nadab–Székudvar közötti szakasz megépítése a tanács vezetősége szerint azért jött létre, hogy a kisjenői nehézforgalmat csökkentse és egyben rövidítse le az utat a gyulavarsándi határátkelőig.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'