Szerda, 2018. december 19., 11.27

Uniter-díjra jelölték A mi városunkat

Uniter-díjra jelölték A mi városunkat
Uniter-díjra jelölték A mi városunkat

A legjobb előadás kategóriában jelölték UNITER-díjra Thornton Wilder A mi városunk (Oraşul nostru) című darabját, melyet Cristian Ban rendezett a Ioan Slavici Klasszikus Színházban.

„Az előadás nagy kihívás volt mind a szereplők, mind pedig az én számomra is. Különösen azért, mert a szöveg saját adaptációm kimondottan a színészekre szabottan, és mivel Aradról van szó, még jobban örülök annak, ha máshol is értékelik” – nyilatkozta Cristian Ban.

Az előadás két másik darabbal versenyez a díjért: Frank Wedekind A tavasz ébredése a bukaresti Kis Színház előadásában, Vlad Cristache rendezésében, valamint Jon Fosse Rambuku című darabja a Temesvári Mihai  Eminescu Nemzeti Színház előadásában, Mihai Măniuțiu rendezésében.

A mi városunkegy eleve megnyert fogadás. Mégpedig azért, mert a darab nem csak a színészeké és a közönségé, hanem Aradé, a városé. Az a rész belőlünk, amit mindig otthonnak hívunk. Szóval ez a díj oda megy, ahová mennie kell: haza” – így vélekedik Bogdan Costea a Ioan Slavici Klasszikus Színház igazgatója.

Az UNITER-jelöléseket egy háromtagú zsűri állította össze: Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari és Alina Epîngeac színházkritikusok. Az UNITER-gála május 7-én lesz Gyulafehérváron.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'