Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.28

Universitas és tanügyi vásár az Expoban

Holnap 10 órakor nyílik és három napig tart nyitva az Expo Arad International kiállítási komplexumban az Universitas vásár, amelyen a gimnáziumok végzősei megismerkedhetnek több hazai egyetem ajánlataival.

A vásáron jelen lesz az Aradi Vasile Goldiş Nyugati Egyetem, mindkét temesvári orvosi és gyógyszerészeti egyetem, a Temesvári Banatul Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem, a Bukaresti Katonai Akadémia, a Târgoviştei Valahia Egyetem, a Bukaresti Közgazdasági Akadémia. De részt vesz az eseményen a Szegedi Tudományegyetem is.

Az Universitas vásárral párhuzamosan zajlik az Arad Megyei Tanfelügyelőség által megszervezett tanügyi vásár, amely az általános iskolák végzőseinek szól: melyik líceumban, szakiskolában folytassák tanulmányaikat.

A vásár idején az Arad Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség közreműködésével kerül sor a Szakképzési börze megrendezésére, amelyen multinacionális cégek, engedéllyel rendelkező szakképző egyesületek, alapítványok, szervezetek (Román-Német Alapítvány, PAEM Egyesület, Vasile Goldiş Alapítvány, Anatecor Kiegészítő Gyógymódok Országos Egyesülete) mutatják be a diákoknak, egyetemistáknak, aradi fiataloknak az általuk szervezett szakmai és továbbképző tanfolyamokat.   

A Könyvszalon idén is gazdag választékkal várja az érdeklődőket.

A belépés ingyenes. A vásár naponta 10–17 óra között tart nyitva. A Podgoria térről induló autóbusz ingyen szállítja a látogatókat a kiállítási csarnokig és vissza.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'