MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.26

Ünnepélyes kezdet

Idén hatodik alkalommal került sor a Magyar Napok megszervezésére Resicabányán. Az ünnepélyes megnyitón a Magyar Házban több díszvendég is jelen volt, ám annál szerényebb számban vett részt a helyi magyar közösség. 

Ünnepi köszöntőt mondott Hegedűs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese. Hangsúlyozta az összetartozás és identitás kifejezésének fontosságát, a magyar kultúra sokszínűsége bemutatásának jelentőségét a szórványközösségekben. Barátságos szavakkal üdvözölte a magyar közösséget dr. Liubita Raichici, a Krassó-Szörény Megyei Kultúrigazgatóság vezetője, aki utalt a magyar közösséggel és annak vezetőivel ápolt jó kapcsolatra, hangsúlyozta a különböző etnikumú bánságiak békességes és jó együttélését. Külön kiemelte, hogy megyénkben Kelemen Hunor volt kultuszminiszter idején újult meg a legtöbb műemlék, s ezért ő, mint a műemlékekért is felelős vezető nagyon hálás. Bálint Erzsébet, a Platanus Egyesület elnöke ismertette a Magyar Napok további programjait, majd Ada Cruceanu műkritikus méltatta Tóth János fotóit és Székelyhídi Sándor térhatású képeit. Tóth János röviden ecsetelte hogyan került kapcsolatba a Budapesten élő Székelyhídi Sándorral, aki számára az a fontos, hogy a kerekesszékben élők is megízleljenek valamit a számunkra oly egyszerűnek tartott fotókból és képekből. Mindkét kiállítást érdemes megtekinteni a Magyar Művelődési Házban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: ymnrrtzpvz / Kedd, 2013. február 26., 15.50 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

ipMslZ jenynropawmn
Hozzászólt: Miguel / Szombat, 2013. február 23., 06.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mi ta posztoltad, gy 20szor haaallttgm v gig. Countryt szeretni biztosn nem menő, de a dal zseni lisan k nnyű. sztopm s n tletes, de a dalr szeg

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'