JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.43

Ünnepre hangolódás mézeskalácsillattal fűszerezve

Ünnepre hangolódás mézeskalácsillattal fűszerezve
Ünnepre hangolódás mézeskalácsillattal fűszerezve

Nemzeti ünnepünkhöz közeledve szervezett kézművesfoglalkozást az RMDSZ Arad Megyei Szervezete március 13-án délután a székházban. A március 15-höz szorosan kötődő foglalkozásra kicsiket, nagyokat egyaránt hívtak a szervezők, akik idén is gondoskodtak arról, hogy a zsúfolt teremben mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot.

A szervezet rendezvényein szinte rendszeresen részt vevő szakképzett kézművesek vezették idén is a tevékenységeket.

Szénási Zsuzsanna nagyzeréndi kézműves idén teljesen szabad kezet adott a gyermekeknek: ott helyben a begyúrt tésztából mindenki kedve szerint formázhatott különböző figurákat, amiket azonnal meg is sütöttek, majd mikor kihűlt, nemzeti színekkel lehetett azokat kidíszíteni…, és természetesen hazavinni, amit nem fogyasztottak el azonnal.

Tódor Judit nagyszalontai kézműves asztalánál a kézimunkáé volt a főszerep: piros-fehér-zöldben tündöklő karkötőt, kitűzőt, hajpántot, valamint kézi báb méretű huszár és menyecske bábokat, illetve kardot lehetett készíteni.

Nem maradhatott el a hagyományos kokárdakészítés sem, ebben Pap Márta zerindi tanítónő adott útmutatót.

A nagy érdeklődésnek örvendő rendezvényen a legkisebbek rajzolhattak, színezhettek, amennyiben nem tudtak bekapcsolódni a kézművesfoglalkozásokba.

Az estébe nyúló rendezvényről mindenki elégedetten távozott a helyben készített kokárdákkal, kitűzőkkel, melyet valószínűleg büszkén fognak ma viselni a Megbékélési parkban.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete már második alkalommal szervez kézművesfoglalkozásokat március 15. küszöbén, hogy ezt az ünnepet, és a nemzeti közösségi tudatot közel vigye a gyerekekhez, ami a mai világban nem is olyan egyszerű.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'