Szombat, 2018. június 23., 07.46

Utoljára ballagtak nyolcadikosok Kisperegen

A kisperegi iskolában megtartották a felső tagozatosok utolsó évzáróját
A kisperegi iskolában megtartották a felső tagozatosok utolsó évzáróját

Szombaton délelőtt a Kisperegi Általános Iskolában is megtartották a tanévzárót. Az ünnepség a VIII. osztályosok ballagásával kezdődött. A végzős diákok utoljára, még egyszer végigjárták az iskola termeit, elbúcsúztak osztálytársaiktól. Ezután a ballagók a jelenlevő szülőkkel, tanárokkal és diákokkal együtt étmentek a helybeli református templomba, ahol nt. Tóbiás Tibor György egy istentisztelet keretén belül áldásban részesítette a ballagókat.

Az ünnepség ezután újra az iskolában folytatódott, Rostás Bianka V. osztályos tanuló elszavalta Reményik Sándor Templom és iskolacímű versét.

Kocsik Krisztina igazgató köszöntötte a jelenlevőket, Kovács Imre polgármestert és Tóbiás Tibor György tiszteletest. – A mai ünnepnap egyben gyásznap is számunkra – mondta Kocsik Krisztina igazgatónő. – Ünnepnap, mert elballagtak a VIII. osztályosok, de gyásznap, mert utoljára szólt a csengő a ballagóknak ebben az iskolában. A következő tanévtől Kisperegen megszűnik az általános iskolai oktatás, csak elemi oktatás lesz. Kocsik Krisztina igazgató elbúcsúzott a ballagóktól és sok sikert kívánt nekik a közeledő vizsgákhoz.

Ezután Kovács Imre polgármester szólt a jelenlevőkhöz. Sok sikert kívánt a ballagóknak és kellemes vakációt a diákoknak és pedagógusoknak. 

Következtek a búcsúztató beszédek. A ballagó diákokat Rostás Bianka búcsúztatta el a diákok nevében, majd a ballagók: Iantó Attila, Madarász Zsolti és Rostás Tibor búcsúztak el az iskolától, tanáraiktól. Kocsik Imre osztályfőnök is elbúcsúzott a diákoktól és a kisperegi iskolától. – 2001. szeptember 1-jén kezdtem itt a pályafutásomat, és ma lezárul ez az út a számomra itt, Kisperegen – mondta Kocsik Imre, majd kiosztotta az okleveleket és jutalomkönyveket. 

Ezután Borsos Anett és Boldizsár Tünde tanítók jutalomban részesítették az elemi osztályos diákokat.

Az ünnepség zárómozzanataként Kocsik Krisztina igazgató lezárta a 2016/2017-es tanévet és a szeptemberi találkozásig mindenkinek jó pihenést kívánt.

A legkisebbek is lezárták a tanévet. A kisperegi óvodások Hajas Margit óvónő vezetésével megtartották évzáró ünnepségüket a kisperegi óvodában.

A tanévzáró ünnepségek után következett a jól megérdemelt szórakozás. A kicsik az ünnepi műsor után az oviban buliztak, míg a nagyok este tartották meg a hagyományos bankettet az iskolában.

 

Kép és szöveg:

Kocsik Imre


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'