Vasárnap, 2018. szeptember 23., 09.15

Vacsora a sötétben A fehér bot napján

Vacsora a sötétben A fehér bot napján
Vacsora a sötétben A fehér bot napján

Milyen lehet teljes sötétségben elfogyasztani egy vacsorát? Hogyan lehet látás nélkül tájékozódni egy vendéglőben, egy asztalnál? Ezt tapasztalhatják ki azok, akik bekapcsolódnak a nemzetközi Lions mozgalom aradi képviselői – Club Lions Arad 2007 – által október 12-én megrendezett ún. vakvacsorán. A rendezvényre („Cina-Dialog în întuneric IV.)A látássérültek nemzetközi napja/A fehér bot napja (október 15.) alkalmából kerül sor a Mosóczy-telepen lévő „Crișana” Hotel vendéglőjében. A résztvevők az Arad megyében élő mintegy 2500 vak és gyengénlátó sajátos helyzetébe képzelhetik bele magukat, úgy, hogy bekötött szemmel fogyasztanak el egy vacsorát. A helyszínen begyűjtött adományokat a Látássérültek Arad Megyei Egyesületének ajánlják fel a szervezők.  

A Club Lions Arad 2007 tevékenységének középpontjában – a nemzetközi Lions mozgalomhoz hasonlóan – a vakok és a gyengénlátók segítése áll, programjaik keretén belül ingyenes szemvizsgálatokat, felvilágosító kampányokat szerveznek, használt szemüvegeket és pénzadományokat ajánlanak fel a rászorulóknak stb.

Az október 12-i, csütörtöki vacsorára bárki jelentkezhet, a belépőjegy ára 75 lej/fő. Bővebb információ és helyfoglalás a 0727/763-315-ös telefonszámon vagy a lilibdr@yahoo.come-mail címen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'