JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 15.57

Vadásszák az autóroncsokat

Vadásszák az autóroncsokat
Vadásszák az autóroncsokat

Továbbra is gondot okoz a városban a közterületeken hagyott, a városképet elcsúfító autóroncsok helyzete. Az elmúlt időszakban a helyi rendőrség alkalmazottjai 10 ilyen rozsdafészket azonosítottak a város központi övezetében, ezek közül eddig 5-öt szállítottak el, a másik 5-nek még keresik a gazdáját.

Az önkormányzat illetékesei szerint a jelenséggel kapcsolatban rendszeresen érkeznek panaszok az aradiaktól. Az elmúlt 3 hónapban a lakosok együttműködésével nem kevesebb, mint 245 gazdátlan/elhagyott járművet azonosítottak, melyek nagy részét már el is szállították. 50 járműnek még rendezetlen a helyzete, de remélhetően ezektől is felszabadítják a közterületet.

Az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség vezetői a sajtón keresztül igyekeznek magyarázatot adni arra, hogy miért van még most is oly sok autóroncs az utcákon, társasházak udvarán stb. A hazai törvények értelmében a hatóságiak csupán az első felszólítástól számított 12 hónap elteltével léphetnek, illetve kezdeményezhetik a gépjármű elszállítását – áll a polgármesteri hivatal közleményében. 

Az autóroncsokat a helyi rendőrség 0257-939-es telefonszámán lehet bejelenteni.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'