JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.11

Van strand, csak nem működik

 
2008. július 03., 21.00
Csütörtök
A nagyenyedi strandot 1996 és 2000 között létesítették, s akkoriban a helyiek számára a fő szórakozási lehetőséget jelentette. 2000–2004 között a helyi közigazgatás koncesszióba adta a municípiumi strandot a nagyenyedi Agrochim Kft.-nek.


Idén az Agrochim Kft. nem nyitotta ki a strandot, ami elégedetlenséget váltott ki mind a helyi hatóságok képviselői, mind a lakosság soraiban. Ez nem az első eset, az utóbbi években már volt rá példa, hogy a helyi közigazgatásnak kellett szorgalmaznia a strand megnyitását. Az Agrochim Kft. a hivatalos felszólítás ellenére sem tette meg a szükséges lépéseket a strand megnyitására, pedig az elmúlt hetek nagy melegében jól jött volna az enyedieknek, ha lett volna hol hűsölniük.  A Nagyenyedi Polgármesteri Hivatal ezért bírósági úton fogja kérni a szerződés felbontását az Agrochim Kft.-vel, amennyiben az időközben nem mond le önként a strand koncessziójáról.

Marosi Júlia

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Bálint / Csütörtök, 2008. július 03., 22.54 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Eléggé szomorú a helyzet, habár az elmult két évben se volt valami nagy vendégforgalom a strandon nem tudni ha éppen a müködtető által nyújtott szolgáltatások miatt. Közben olvastam az enyedi polgármesteri hivatal internetes portálján, hogy most a sárgák tényleg szivügyüknek tekintik annak a problémának a megoldását, amit az általuk szolgáltatott információk szerint a szocdemek szúrtak el öt hat évvel ezelőtt. Kiváncsi lennék, hogyha a per netalántán egypár hónapig elhúzodna melyik enyedi polgárnak lesz majd kedve ősz végén voksolás után leszaladni a strandra lubickolni.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'