Hétfõ, 2018. december 17., 12.29

Várják a menhelyen a hajléktalanokat!

Várják a menhelyen a hajléktalanokat!
Várják a menhelyen a hajléktalanokat!

Az elmúlt és a következő napok rendkívüli hideg időjárása miatt az Arad Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság (DGASPC) a hajléktalanok védelmében felhívást intéz a lakossághoz, az intézmény munkatársai pedig fokozzák a helyszínelést a városban.

A DGASPC a helyi rendőrséggel karöltve csapatokban járőrözve „gyűjti be” a hajléktalan személyeket, hogy azokat a 6 Vânători 55. szám alatti éjszakai menhelyre vigyék/küldjék. A menhely 50 férőhelyes, de rendkívüli esetekben 80 személyt is be tudnak fogadni és napi egy meleg ételt (vacsorát) biztosítanak nekik.

Az elmúlt szombattól érvényben lévő sárga jelzésű hó- és fagyriadó az évszakhoz képest nem szokatlan, a szociális munkások napok óta járják a város utcáit, és eddig 47 hajléktalant találtak, ezek közül csupán 17-en fogadták el a menhely szolgáltatásait. A járőrözők három kiskorút az Udrea utcában lévő gyermekmenhelyre szállítottak.

 „Szeretnénk a hajléktalanokat megvédeni a fagyhaláltól, ezért kérjük a lakosságot, hogy támogassák e két intézményt, és ha elhagyatott hajléktalant látnak, hívják a következő telefonszámot: 0257/214-988 (Éjszakai Menhely), 0257/939 (Helyi Rendőrség)” – írják közös közleményben az említett intézmények.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Lovas Tibor / Szerda, 2018. február 28., 09.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ha m

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'