MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.43
XX. Országos Kányádi Sándor Szavalóverseny

Varsolcon jól szerepeltek az Arad megyei kisdiákok

Az Arad megyei kisdiákok a legjobb tudásuk és tehetségük szerint szavaltak, részvételi oklevelekkel, ajándékokkal tértek haza
Az Arad megyei kisdiákok a legjobb tudásuk és tehetségük szerint szavaltak, részvételi oklevelekkel, ajándékokkal tértek haza

„A vers az, amit mondani kell” – Kányádi Sándornak e kedvenc szólásával nyitotta meg Varsolcon Dénes Irén, a helybeli általános iskola igazgatója, egyben a verseny főszervezője május 12-én a XX. Országos Kányádi Sándor Szavalóversenyt. 17 megyéből 90 kisdiák várta, hogy elmondja versét, amivel már megyéje zsűrijét elkápráztatta.

Arad megyét 5 kisdiák képviselte, akik márciusban megnyerték a megyei döntőt. A verseny három kategóriában zajlott. Az előkészítő- és első osztályosokat megyénkből Fridrik-Hegyes Dávid (a Pécskai 2-es számú Általános Iskola előkészítős diákja – felkészítő tanítója Chira Ildikó Anna és Sinka András-Richárd, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola elsős diákja – felkészítő tanítója Bella Hajnal Annamária – képviselte; a II–III. osztályosok kategóriájában szavalt Joó Anikó, a Simonyifalvi „Simonyi Imre”  Általános Iskola diákja – felkészítő tanítója Zsóri Barbara –, továbbá Bogdan Izabella Patrícia, a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola III. osztályos diákja – felkészítő tanítója Valter Zsuzsa; Tiba-Fischer Eszter, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola IV. osztályos diákja – felkészítő tanítója Gulyás Gabriella-Csilla – a IV. osztályosok kategóriájában jeleskedett.

Változatos programok szórakoztatták a versenyzőket: kincskeresési séta, kézműves programok és kirándulás a zilahi múzeumba.

Tanulóink a legjobb tudásuk és tehetségük szerint szavalták el verseiket. Részvételi oklevéllel és ajándékokkal tértek haza.

Varsolcon egy kellemes hétvégét tölthettünk el, amit megköszönünk a szervezőknek, az iskoláinkat segítő igazgatóknak, a lelkes pedagógusoknak, a szülőknek és nem utolsósorban a szorgalmas diákjainknak.

Bella Hajnal Annamária

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'