Csütörtök, 2018. december 13., 20.35

Vasárnap átadják a felújított Jiul aluljárót

A hét végére teljesen lezárják a forgalom elől, majd vasárnap este felavatják Temesvár legforgalmasabb vasúti aluljáróját, amely a Circumvalaţiunii körutat köti össze a Republicii sugárúttal, illetve a Jiul utcával.

A hét végén, péntektől vasárnapig, az utolsó simításokat végzi az aluljáró kiszélesítésén és korszerűsítésén dolgozó építkezési vállalat. Vasárnap este felavatják az öt sávosra kiszélesített aluljárót, amelynek a belváros felőli oldalán kerékpárút és járda is lesz, az Északi Pályaudvar oldalán csak egy keskeny gyalogos átjáró. „A kiszélesítési munkálatok során a vasúti hídnak csak az egyik tartópillérét bontották el – nyilatkozta a sajtónak Nicolae Robu polgármester –, a másik a helyén maradt, így ezen az oldalon nincs hely járdának és kerékpárútnak. A gyalogos és kerékpáros forgalom a belváros oldalán zajlik. Az autók mindkét irányban két-két sávon közlekednek majd és lesz még egy lekanyarodó sáv a Circumvalaţiunii útról az Északi Pályaudvar irányába.” A polgármester azt ígéri, hogy a munkálatok idejére ideiglenesen megnyitott vasúti gyalogos aluljárót is korszerűsítik, így lesz még egy átjáró a vasút alatt a gyalogosok számára.

A Jiul vasúti aluljáró szélesítési munkálatai 2016-ban kezdődtek, a korszerűsítés másfél évig tartott. A munkálatok összköltsége 17,6 millió lej (áfa nélkül).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'