https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 17.05

Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes

Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes
Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes

Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, európai parlamenti képviselőjelölt nyilatkozott nekünk arról, hogy milyen fontos május 26-ánaz RMDSZ-re szavazni.

 

– Az utolsó száz méter marad hátra vasárnapig, a szavazás napjáig. Mit üzen a választóknak?

– Ez a választás nekünk, aradi magyaroknak nem a kormányról és nem az ellenzékről, nem pártokról és nem az ideológiákról szól. Ez a választás számunkra nemzeti ügy. Ezért fogtunk össze a Kárpát-medence magyar pártjaival. Az RMDSZ a Fidesz–KDNP és a felvidéki MKP európai képviselőivel, valamint a vajdasági és kárpátaljai magyarok támogatásával egységesen fog fellépni az Európai Parlamentben a magyar érdekért. Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, érdekeinket és értékeinket, el kell mennünk szavazni május 26-án. Vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk – nem gyengeséget és széthúzást.

– Mi történne, ha nem jutnánk be az Európai Parlamentbe?

A román pártok nem képviselnek minket. Az elmúlt évtizedekben ez sokszor bebizonyosodott. Sőt, az ő érdekük az, hogy az erdélyi magyaroknak ne legyen európai képviseletük, hogy az RMDSZ ne jusson be a parlamentbe. Ha ez bekövetkezik, nemcsak Európában nem lesz hangunk, hanem itthon is megpróbálnak térdre kényszeríteni minket. Ezt már az elmúlt években is láthattuk többször is, gondolok itt arra, hogy többek között nem szavazták meg a marosvásárhelyi római katolikus iskolát létrehozó törvényt, az anyanyelv-használati küszöb csökkentése ellen szavaztak, és megakadályozták a csíksomlyói búcsú UNESCO-listára kerülését. Akik ellenünk vannak, azt akarják, hogy ne használjuk a magyar nyelvet, vegyük le a zászlót, zárjuk be az iskolákat. Ők mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az európai kisebbségvédelmi törvény elfogadását.

A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeink és érdekeink, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes. Szavazzunk az RMDSZ-re!

– Köszönöm a beszélgetést. További eredményes munkát és sok sikert kívánok!

 

COMANDAT DE UDMR, EDITAT DE OCCIDENT MEDIA SRL.

COD 43190005


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'