Szombat, 2018. október 20., 11.42

Vasárnap VIII. Pécskai Disznótor

December 17-én, vasárnap Pécska Város Polgármesteri Hivatala és Tanácsa, az Európai Unió támogatásával VIII. alkalommal szervezi meg Pécskai Disznótor címmel azt a határon átívelő böllérversenyt, amelyen helybeli és környékbeli, de határon túli böllércsapatok is részt vesznek.

A program a 7 órára meghirdetett gyülekezővel indul, a 7.30 órára tervezett hivatalos megnyitót követően a böllércsapatok leölik, illetve hozzáfognak a 10 sertés feldolgozásához.

Mint minden alkalommal, a pécskaiakat ezúttal is várják az események megtekintésére, illetve a hagyományos, disznótoros reggelire, ami sült sertésvért és -májat, továbbá pörköltet feltételez, hagyományos kalács, forró tea, továbbá forralt bor kíséretében.

A böllércsapatoknak 14 óráig be kell fejezniük a sertések feldolgozását, az előírt készítményekkel együtt, amelyeket szakavatatott zsűri fog elbírálni. Ezt követően a böllércsapatok tagjaival együtt, a közönséget is bográcsban főtt káposztás pörkölttel, azaz székelygulyással vendégelik meg – tudtuk meg Sinka Pál sajtószóvivőtől. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'