Szerda, 2018. december 19., 17.34

Vége a szimulálásnak

Lejárt a nyolcadik osztályosok képességfelmérő próbavizsgája, már azokban a tanintézményekben, ahol megtartották, ugyanis a megyében több iskola csatlakozott a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) által szervezett országos bojkotthoz.

Arad megyében zökkenőmentesen zajlott a szimulálás. A megyei tanfelügyelőség közleménye szerint az első – román nyelv és irodalom – vizsgára beiratkozott 3626 diákból 332-en hiányoztak, 3294-en jelentek meg.

A vizsgáztatás különösebb incidens nélkül zajlott, nem kellet kizárni senkit, egyetlen helyszínről sem jelentettek szabálytalanságot – tudtuk meg a tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől. Csupán két településen adódott fennakadás: Selénden gondok voltak a vizsgatételek letöltésével, ami megoldódott végül, Angyalkúton pedig később kezdték a próbavizsgát, mivel a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének helyi tagjai csatlakoztak a bojkotthoz.

A matematika próbavizsga is zökkenőmentesen zajlott: 3290 diák vizsgázott, 362 hiányzó volt. Utolsó volt az anyanyelven való megmérettetés, a 156 megjelent tanuló (40 hiányzó) 13 vizsgaközpontban különösebb incidens nélkül levizsgázott. Az eredményeket március 16-án teszik közzé.

A dolgozatok javítása egységes javítókulcs alapján történik, ezáltal biztosítják a dolgozatok objektív és egységes javítását, ezeket a vizsgaközpont két tanára végzi majd el. A jegyeket nem lehet megóvni, azokat a naplóba nem írják be.

A megye egyetlen magyar tannyelvű középiskolájában, a Csiky Gergely Főgimnáziumban nem tartották meg a vizsgák szimulálását, mivel a tanintézmény csatlakozott a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) által kezdeményezett országos bojkotthoz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'