JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.18

Vége a vakációnak, kezdődik az érettségi!

(fotó: csikygergelyarad.ro)
(fotó: csikygergelyarad.ro)

A végzősök számára igencsak intenzíven kezdődik el az aktuális tanév második féléve, ugyanis február 12-én és 13-án a román nyelvi készségek felmérésével kezdődik az érettségi szóbeli sorozata.

Az egyhetes félévközi vakáció után a tizenkettedikesek román nyelvű szóbelijét követően február 14–15-én anyanyelven érettségiznek, majd 16-án, 19-én és 20-án a tanulók számítástechnikai ismereteit mérik fel. Végül, 21–22-én idegen nyelvből bizonyíthatnak a végzősök.

A szóbelik után négy hónapos vizsgaszünet következik az érettségizőknek, az írásbeli megpróbáltatás június 25-én kezdődik

A diákok gyakorlott, haladó és közepes minősítéseket kapnak majd a szóbelin, akárcsak az elmúlt években, és idén sem lesz kizáró jellege a szóbeli vizsgáknak.

Arad megyében összesen 3167-en iratkoztak be a0 szóbeli érettségire, ebből 2733 idei végzős, míg 434-en az előző évfolyamokból valók – tudtuk meg az Arad Megyei Tanfelügyelőségtől.

„A Csiky Gergely Főgimnáziumban 63-an iratkoztak be, ebből 54 idei végzős az összesen 56 diákból, tehát kettő nem akar érettségizni. Az előző évek végzőseiből kilencen iratkoztak be az érettségire” – mondta el a Nyugati Jelennek Tóthpál Renáta, az iskola aligazgatója.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'