JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 13.12

Véndiák-találkozó Resicabányán

Idén 12-dik alkalommal találkoztak a hagyomány szerint május utolsó szombatján a Resicabányán magyar iskolát végzett véndiákok. A 2000-ben indult találkozón akkoriban 60-70 fő gyűlt össze, mostanában körülbelül  20 egykori diák vesz részt. 

A hagyomány szerint a Református Templom és Iskola volt tantermében találkoznak, csoportképet készítenek, majd osztályfőnöki órát tartanak. Idén az osziórát Bálint Erzsébet, a magyar elemisták tanítónője vezette. A Magyar Házban szeretetvendégséggel folytatódott az együttlét, ahol az 1961-ben végzettek 50 éves évfordulót tartottak. Az évfolyam néhány diákja, Orbán Balázs, Vaskor Ilonka, Szűcs József, Letalik Vera és Kalapáti László járult hozzá a csapat megvendégeléséhez. A volt  magyar oktatásról készült fényképkiállítást is megtekintették, majd a Hóvirág Daloskör szórakoztatta őket nótákkal. Az együttlét mindenki örömére szolgált, tudósított Tóth János egykori diák.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: posta / Szombat, 2011. november 26., 04.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hat a Balint tanitoneni sosem volt tanitoneni...elariusitobol tanitoneni lett, a ferje meg elitta az RMDSZ osszes penzet a Fia meg elrongalta az RMDSZ autojat... azert csokkentek a vendiakok. A RESICAI RMDSZ -T CSAK az ehenkorhaszok, es tolvajok vezetik

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'