Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 16.02

Veterán autók seregszemléje

Veterán autók seregszemléje
Veterán autók seregszemléje

A régi, oldtimer autók tulajdonosai általában büszkén mutatják meg olykor sok utánajárás eredményeként birtokukba került és hosszas, nem különben költséges műveletek nyomán fényesre vikszolt régi járművüket –  a mai nézők pedig nagy érdeklődéssel nézik meg azokat. Már csak azért is, mert ilyeneket az utcákon csak a legritkább alkalmakkor látni, vagy régebbi korokról szóló filmekben.

A tegnap Aradon, az Avram Iancu (Szabadság) téren felvonultatott kocsik ugyan üzemképesek, többnyire „saját lábukon” jöttek, egyik-másik tulajdonos azonban bevallja: ez a második, hobbi kocsija, mert az „öreget” lehet ugyan meg kell is szeretni, ápolni, becézni, dicsekedni is feltétlenül lehet vele – minél idősebb, annál inkább –, de rendszeresen közlekedni a mai pokoli városi forgalomban már aligha.

Érdekes látni, ahogy a látogatók – idősek, fiatalok, gyerekek – mustrálgatják, találgatják, mikori lehet, mennyit fogyaszthat, mire képes, sok tulaj pedig készségesen felvilágosítja őket, az engedékenyebbek azt se kifogásolják, hogy a néző, főleg ha gyerek, be is üljön egy kicsit. Messzire szóló élmény lesz belőle…


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'