JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 13.49

Vidám, záporos sportnap

A kiadós nyári eső ellenére is jó hangulatúra sikeredett a dévai református egyházközség vakációs sportnapja. Rátoni Csaba lelkipásztor meghívására a Ifjúsági Keresztyén Egyesület helyi fiataljai a presbitérium képviselőivel mérkőztek meg egy rövid, de annál izgalmasabb futballmérkőzésen. A pályaszéli szurkolók (aggódó édesanyák, feleségek) ezúttal nem annyira a gólhelyzetek kapcsán jöttek lázba, hanem azért drukkoltak, hogy a csúszós műfüves pályáról mindenki épségben kerüljön le. Néhány látványos esés ellenére ez sikerült is, súlyosabb sérülések nélkül játszották le a mérkőzést, melyben természetesen a fiatalok kerekedtek felül. Pedig a presbitérium csapatát két lelkész is erősítette: Rátoni Csaba mellett lelkesen játszott Koppándi Zoltán unitárius lelkipásztor is.

A futballmérkőzéssel ki is merült a sportolási vágy. Aki pályán volt, az mind meleg, száraz ruhára vágyott, úgyhogy a kosár- és röplabdamérkőzéseket, illetve a betervezett aerobiktornát más alkalomra napolták. A nap végére beígért vacsora viszont elkészült. Csatlós Zsófia és János, Eszter lányuk segítségével igen finomra főzték a gulyást, melyet a focisták, szurkolóik, illetve a finom illatokra betérők közösen fogyasztottak el.
Estére a Melite Ház udvarán kergetőző gyermekcsapat is jól összerázódott. Így megtörtént a bemelegítés a hétfő reggeltől induló gerendkeresztúri táborozáshoz is, melyen az egyházközség gyermekei, fiataljai vesznek részt.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'