JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.40

Vigyázat, viperaveszély

Köztudott, hogy Krassó-Szörény megye bizonyos részein elterjedtek a viperák. Hüllők lévén, főleg a napsütötte sziklás helyeket kedvelik. Nem kell pánikba esni, de azért nem árt az odafigyelés, mert  bárhol előfordulhatnak.

Jó megfogadni a bölcs túrázók tanácsát, akiknek van tapasztalatuk.

Ők azt javasolják, hogy kerüljük a sziklás helyeket, főleg a Krassó szurdokban ne másszunk fel Krassó várához, mert azon a sziklás részen nyüzsögnek a viperák.

Rövid nadrágban nem javasolt túrázni, már csak azért sem, mert  leggyakrabban a  vipera támadás a lábat éri. Ezért a biztonságos vipera elleni védekezésként jó, ha túrabakancsban és a farmer nadrág alá vett hosszú szárú zokniban megyünk.  

Amennyiben mégis valaki saját bőrén tapasztalja a vipera harapást, sürgősen hozzá kell jutnia az ellenszérumhoz. Megyénkben a Megyei Közegészségügyi Hivatal illetve a Vaskapu Nemzeti Park rendelkezik ellenszérummal.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: LEKEB / Szombat, 2009. július 11., 10.32 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Krassóvár környékén és a Gólhegytől Krassóvárig mintegy harminc viperát "számlálnak". Ide tartozik a Prolász is. Herkulesfürdő környékén is ennyi lehet. Nyüzsögni azonban sehol nem nyüzsögnek
Hozzászólt: Móricz Zsigmond / Szerda, 2009. július 08., 17.57 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

"Megazisten..."
Hozzászólt: Móricz Zsigmond / Kedd, 2009. július 07., 22.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

"Megazisten..."

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'