JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.47

VIII. Felvinc Napok

A felvinci (Fehér megye) rendezvény plakátja
A felvinci (Fehér megye) rendezvény plakátja

A Felvinc Egyesület és aFelvinci Református Egyházközség szervezésében 2013. augusztus 3-4-énkerül sor a már hagyományossá vált VIII. Felvinc Napokrendezvénysorozatra.

Szombaton 7.30-tól a Róbert Panzió halastavához várják a horgászni szerető versenyszellemmel rendelkező fiatalokat.

10.30-tól a Református Gyülekezeti Ház udvaránparittyakészítésre, pickézésre várják a szervezők az érdeklődőket. Ugyanitt 12 és 13 óra között Mindennapok fizikája cím alatt érdekes kísérletek kerülnek bemutatásra

Délután 5 órától a felvinci Vigadó ad otthont kulturális programoknak. A köszöntők után fellépnek a Kolozsvári Magyar Opera művészei, meghallgathatjuk a magyarországi Borzavár testvértelepülés asszonykórusának műsorát. Ezt követi a Marosszentgyörgyi Kisművészek Táborának zenés-táncos fellépése, a Tordaszentmihályi Rügyek és a Felvinci Néptánccsoport fergeteges tánca.

Az est nem záródhat mással, mint egy jó bográcsossal, borral és nótázással a gyülekezeti ház udvarán.

Vasárnap11 órától a református templomban az ünnepi istentiszteletet követően Béres Melinda, Fülöp Tímea és Szacsvai Zsigmond hangversenye gazdagítja rendezvényünket. Hagyomány szerint sor kerül az ezüst- és aranylakodalmasok köszöntésére.

Délután 6-tól az a megtiszteltetés éri a református templomba látogatót, hogy közelről megtekintheti D. Hummel Gizella liturgikus ötvösművész által készített magyar szent korona mását. A részletes bemutatás egy nagyon színvonalas előadás keretén belül lesz, Mireisz Tibor androgógus, a Szent Korona Társaság lovagjának tolmácsolásában.

A szervezők szeretettel várnak minden szórakozni vágyó és a népi kultúra iránt érdeklődőt községük napjaira.

Szacsvai Kinga


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'