Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.31

Villanypóznával manővereztek

Villanypóznával manővereztek
Villanypóznával manővereztek

Nagy precizitást igénylő munkával emeltek ki a villamos művek karbantartói egy használaton kívüli villanypóznát a helyéről csütörtök délelőtt, épp a szerkesztőségünk és az aradi belvárosi görög katolikus templom előtt (szakzsargonnal élve: a téma az utcán hevert).

A több mint félórás műveletet nehezítette, hogy a fenyők lombjai és a magasfeszültségű kábelek, internetes, telefonos, kábeltelevíziós adattovábbító huzalok kuszasága között kellett kiemelje az emelődarus kocsi, anélkül, hogy elszakítsa valamelyiket is. A villanyoszlopokat már korábban újakra cserélték, a régiek eltávolítása azonban csak most folyik. A megyeszékhelyen 90 ilyen póznát kell kihúzni a földből – mondta az öt munkás egyike.

A Választó utca felől a Transilvaniei utcán hajtó gépkocsivezetőknek ajánlatos figyelniük, nehogy a templomhoz érve az út szélén hagyott betonoszlopnak ütközzenek, azt ugyanis a járdaszegély mellé fektették („figyelmeztetésül” az oszlopfőre csavartak egy sárga fóliát). Egy-két póznáért nem jön el a vállalat vontató kocsija, megvárják, míg összegyűl húsz-harminc – mondták.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'