JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.16

Virágfesztivált terveznek a virágkarnevál mintájára

Virágfesztivált terveznek a virágkarnevál mintájára
Virágfesztivált terveznek a virágkarnevál mintájára

A hagyományos – kulturális, szórakoztató, sport- és szabadidős – rendezvények mellett idén számos új programot is beiktat eseménynaptárába a Municípiumi Kulturális Központ.

Az új rendezvények nagy részét a Nagy Egyesülés centenáriumának szentelik, de a hagyományos, nagyközönséget érintő rendezvényeket is megtartják, sőt, a magyar közösség rendezvényei is mind-mind helyet kapnak a programban.

Idén is lesz Aradi Magyar Majális, megünneplik az aradi magyar színjátszás 200 éves évfordulóját, az Aradi Városnapokon megszervezik Pécs Napját, ősszel pedig az Aradi Magyar Napokat.

Egyik – leginkább a magyarokat érintő – újdonság, hogy a debreceni önkormányzattal közösen Virágfesztivált szerveznek tavasszal és ősszel (a pontos dátum még nincs leszögezve). Ezen a fesztiválon a Debreceni Virágkarnevál kompozícióinak egy része Aradon is „felvonul”.

A kulturális rendezvények lírai évada április 20-án kezdődik. A Temesvári Nemzeti Opera közreműködésének köszönhetően számos opera-, operett-, musical- és balettelőadásokat láthatunk, egy nevet már nyilvánosságra hozott a kulturális központ: Marica grófnő – a neves magyarországi színész, rendező Kocsmáros György rendezésében.

Újdonságnak számít a júniusra betervezett nagyméretű szabadtéri könyvvásár, melynek helyszíne még nincs lerögzítve.

A Municípiumi Kulturális Központ és az Aradi Polgármesteri Hivatal közös nagy rendezvénye, az Aradi Városnapok idén augusztus 17–26. között lesznek megtartva.

Természetesen idén sem marad el a Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, a fARAD dokumentumfilm-fesztivál, a gyermekeknek szóló Kinodiseea filmfesztivál, a szintén gyermekeknek szervezett opera mini évada, a Nemzetközi Kortárs Művészeti Fesztivál, az Amifran ifjúsági frankofón színházfesztivál stb.

A városi mozikban indított ingyenes filmvetítések is folytatódnak az Arta, a Mosóczy és a Gáji mozikban, megszervezik a tavaszi és téli vásárt, a népszerű StrArad utcai fesztivált, a sörfesztivált, a lakónegyedekben a Szomszédok ünnepét, és számos egyéb sport- és gyermekrendezvényeket.

A lakosságot érintő programokról természetesen idejében tájékoztatunk.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'