MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.10

Vissza a Polarisszal az utcára!

Vissza a Polarisszal az utcára!
Vissza a Polarisszal az utcára!

Bár eredetileg arról volt szó, hogy az aradi önkormányzat a nagyváradi RER Vest céggel fogja 90 napra meghosszabbítani a szerződést az utcai szemét elszállítására, szerdán új fejlemények láttak napvilágot.

Amint arról a Nyugati Jelen is beszámolt, május elején sürgősségi helyzet állt elő, miután kiderült, hogy 2018. április 30-án lejárt a város szerződése az utcai hulladék elszállításával megbízott RER Vest céggel. Akkor úgy látszott, hogy nem lesz ki elszállítsa a közterületeken gyűlő hulladékot, ezért a városvezetés egy ideiglenes megoldást tervelt ki. Az aradiaknak tudniuk kell, hogy az utcák takarítására még 2017. 08. 25-én kiírt licitet az óvások miatt a mai napig nem fejezték be, ezért egy köztes intézkedést kellett hozni a hulladékszállítás folytonosságának a biztosítására.

A város vezetői eldöntötték, hogy a folyamatban lévő licit befejezéséig, közvetlen odaítélés alapján egy új szolgáltatót neveznek ki három hónapra, az ehhez szükséges dokumentációt a május 2-i tanácsülésen meg is szavazták. A polgármesteri hivatal szerdai sajtóközleménye szerint a tárgyalások alapján a Polaris M Holdig Kft. ajánlatát találták a legmegfelelőbbnek (a legalacsonyabb ár), tehát végül ezt a céget kiálltották ki nyertesnek.   

A szerdán tartott tanácsülés napirendjén egyetlen egy pont szerepelt: az utcák takarításáravonatkozó díjszabások jóváhagyása. Pár perc alatt rábólintottak a tanácsosok, a továbbiakban tehát a Polaris fogja a RER Vest helyett takarítani Arad utcáit.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'