Hétfõ, 2018. október 22., 10.27
Mihai Tudose Hunyad megyében

Visszahelyezni Marosnémetit az energetikai térképre

Visszahelyezni Marosnémetit az energetikai térképre
Visszahelyezni Marosnémetit az energetikai térképre

Kellemes meglepetés volt, hogy milyen jól halad a munka a Lugos–Déva autópálya építésénél, hangsúlyozta az újságíróknak Mihai Tudose kormányfő a pénteki bejelentetlen helyszíni terepszemle nyomán. A munka gőzerővel halad, s ha minden a tervek szerint megy, akkor jövőre kész lesz a sztráda. Az autópálya-építés prioritás a kormány számára, jegyezte meg Tudose, aki éppen a korábbi lassú előrehaladás nyomán menesztette nemrég Răzvan Cuc szállítási minisztert.

Az energetika helyzete szintén fontos kérdés a kormányfő számára, mivel az adja Hunyad megye ipari gerincét, illetve Déva és a Zsil-völgyi városok távfűtését biztosítja. A Déva melletti Marosnémetin működő hőerőmű jó ideje válságba sodródott. „A hőerőmű nem húzza le a redőnyt, ez kormányígéret”, szögezte le Tudose. Két beruházó jelentette be érdeklődést a hőerőmű fejlesztésére, ez komoly előrelépés, reális az esélye, hogy két termelőcsoporttal működjön a jelenlegi egy helyett. Marosnémeti továbbra is kőszénnel fog működni, a földgázra való átállás, ami megoldásként vetődött fel, nem tekinthető alternatívának.

Dévai látogatása alkalmával a kormányfő a megyei kórház gyermekosztályát is megtekintette, azt az osztályt, amely rengeteg fejfájást okozott a megyei tanácsnak az utóbbi időben. A korszerűsítés és az orvosok és asszisztensek erőfeszítései ellenére a régi épület nem felel meg az elvárásoknak, más, modernebb épület szükséges, amely ahogy felépül, a gyermekosztály át is fog költözni, jegyezték meg a megyei elöljárók. A kormányfő méltatta az egészségügyi személyzet munkáját, nagyra értékeli, hogy óhajaik között a kórház műszaki felszereltségének javítása fontosabb, mint a bérek. Amúgy országos szinten is az a jellemző, az emberi tényező (orvosok, asszisztensek) a legerősebb pont, miközben a problémát főleg a kórházak fizikai állapota és műszaki felszereltsége jelenti.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'